SKIN~LINE 

 Medisinsk hudpleie og ernæringsterapi

KOSTTILSKUDD

Omega 3- Lakseolje


Polarol Lakseolje inneholder en attraktiv fettsyreprofil med naturlig innhold av omega-3 fettsyrer, flerumettede- (PUFA) og enumettede (MUFA) fettsyrer, samt alle de naturlige vitaminene, spormineralene og antioksidantene vi finner i oljen. Disse virkestoffene fremkommer nøyaktig slik de er i sin naturlige form, altså som vi finner de i levende laks. 
I det siste året har omega-3 mengden i lakseolje synket slik at vi har sett oss nødt til å tilsette mer omega-3 i oljen vår. Oljen vi tilsetter kommer fra en fisk som heter Tobis og inneholder et høyt naturlig innhold av omega-3. Denne oljen karakteriserers som "functional food" kvalitet og kan brukes som ingrediens i forskjellige produkter da den er både smak- og luktfri. En blanding av fiskeolje fra laks og tobis gir oss det beste fra både fiskeri og havbruk.  

Polarol Lakseolje inneholder ingen tilsetningsstoffer og produseres etter det samme ferskvare konseptet som andre produkter i Polarol serien.


Anbefalt dosering:

Daglig: 3-5 kapsler
Øk til 6-8 kapsler pr. dag ved spesielle behov
Overdosering er ikke skadelig.


Produktet er tilgjengelig i bokser med 100 kapsler à 500mg.

Polarol Blåbær og Nype Tyggetablett Polarol Blåbær og Nype Tyggetablett består av skandinaviske blåbær og selvplukkede norske villnyper. Råvarene frysetørkes slik at både skallet, kjøttet og steinene bevares, deretter males det til pulver og fylles i gelatinkapsler. Denne tørkeprosessen er den mest skånsomme metoden for å bevare alle virkestoffene i sin naturlige form. Det er kun vannet som blir fjernet. Denne metoden gjør at vi kan tilføre kroppen større mengder med mindre volum. Prosessen etterlater en cellestruktur som er åpen slik at arealet blir mye større. Dette resulterer i et optimalt opptak hvor virkestoffene- og oppløsning i tarm blir mer optimale.I vår tyggetablett forekommer virkestoffene i sin naturlige form, dvs. alle bestanddelene som finnes naturlig i blåbær og nyper er til stede. Forskning tyder på at samspillet mellom de ulike virkestoffene er svært viktig for hvordan de fungerer etter at de har kommet inn i kroppen. Derfor benytter vi hele blåbær og hele nyper i vår produksjon. Vi bruker skandinaviske blåbær fordi de inneholder virkestoffer som kan påvirke slimhinnene slik at bakteriekulturer ikke så lett får etablert seg. Dette er en svært gunstig egenskap for bekjempelse av blant annet forkjølelse. Vi bruker nyper fordi de inneholder de høyeste mengdene C-Vitamin (antioksidanter) vi finner i Norsk fauna, i tillegg til mange viktige mineraler og fettsyrer. Disse fettsyrene blir kalt galaktolipider som det foregår forskning på med hensyn til å redusere inflamasjoner i ledd, typisk artrose også kalt degenerativ leddgikt. Kombinasjonen av disse to råvarene er helt spesiell og mange av våre kunder gir oss gode og positive tilbakemeldinger ved å bruke vår tyggetablett når de merker kløe i halsen, og en begynnende forkjølelse.

For å kunne lage en tyggetablett som ikke blir for syrlig i smaken, har det vært nødvendig å tilsette xylitol og isomalt som er ufarlige søtningsstoffer som er naturlige. Likeledes er det tilsatt litt eplesyre og magnesuimstearat for at tabletten ikke skal smuldre opp. Vi har klart å tilsette så mye som 40% virkestoff (blåbær og nype blanding) i produksjonen av tyggetablettene. Dette er den maksimale mengden som er mulig før den smuldrer opp. Dvs. at vi har maksimert mengden virkestoff slik at det skal fungere så optimalt som mulig. Polarol Blåbær og Nype Tyggetablett har en naturlig smak av blåbær og nype hvor man blir blå på tungen uten at tennene missfarges.


Anbefalt dosering:
Daglig: 4-6 tabletter
Øk til 8-10 tabletter pr. dag ved spesielle behov
Overdosering er ikke skadelig


Produktet er tilgjengelig i bokser à 100 tabletter.


Polarol Lakseolje

Polarol AS har et stort fokus på rene, naturlige, ferske og sporbare produkter i vår produktserie. Derfor ble det satt høye krav til valg av råstoffkilde til vårt omega-3 produkt. I samarbeid med Nofima, et av de ledende forskingsmiljøer på fettsyrer i Norge, vår egen fagkunnskap og nettverk, kom vi i kontakt med Nordlaks Produkter AS på Stokmarknes i Vesterålen. Nordlaks produserer oppdrettslaks av høy kvalitet i et topp moderne foredlingsanlegg. I tilknytning til dette anlegget har de bygget en oljefabrikk av høyeste kvalitet. Hver eneste dag prosesseres det flere hundre tonn laks, hvor avskjæret fraktes i en kontinuerlig flyt inn til oljefabrikken. Fra fisken kommer levende inn i fabrikken, til oljen er ferdig produsert, tar det under 75 minutter. Dette er helt unikt og vi tør påstå at vårt omega-3 produkt er den ferskeste fiskeoljen på markedet.


Den inneholder en attraktiv fettsyreprofil med naturlig innhold av omega-3 fettsyrer, flerumettede- (PUFA) og enumettede (MUFA) fettsyrer, samt alle de naturlige vitaminene, spormineralene og antioksidantene vi finner i oljen. Disse virkestoffene fremkommer nøyaktig slik de er i sin naturlige form, altså som vi finner de i levende laks. 

I det siste året har omega-3 mengden i lakseolje synket slik at vi har sett oss nødt til å tilsette mer omega-3 i oljen vår. Oljen vi tilsetter kommer fra en villfisk som heter Tobis og inneholder et høyt naturlig innhold av omega-3. Denne oljen karakteriserers som "functional food" kvalitet og kan brukes som ingrediens i forskjellige produkter da den er både smak- og luktfri. En blanding av fiskeolje fra laks og tobis gir oss det beste fra både fiskeri og havbruk.  

Produktet er tilsatt naturlig sitrusaroma og stevia (naturlig søtningsstoff) og produseres etter det samme ferskvarekonseptet som andre produkter i Polarol serien.
Anbefalt dosering:

Daglig: 5 - 10 ml 
Øk til 10 ml pr. dag ved spesielle behov (1 til 2 ss pr. dag)
Overdosering er ikke skadelig


Produktet er tilgjengelig i flasker à 200 ml.

SHIFT

Shift Super Magnesium


Rastløse ben eller dårlig søvn?

Magnesium er et svært viktig mineral som virker beroligende på kroppens muskler, nerver og hjerte. Magnesium hjelper muskelen til å slappe av, slik at du får mindre spenninger.

Magnesium er involvert i over 300 viktige biologiske og fysiologiske reaksjoner i kroppen vår. SuperMagnesium kombinerer tre utfyllende magnesiumforbindelser som sammen sikrer et maksimalt, hurtig og problemfritt opptak i kroppen. Det inneholder også naturlige sporstoffer som kroppen trenger, og er i tillegg tilsatt vitamin B6 for å gi et ytterligere økt celleopptak av magnesium.


SuperMagnesium er utvunnet fra ørkensjøvann i Great Salt Lake i USA. Vannet blir soltørket i store basseng i flere år før det til slutt blir til en meget konsentrert og mineralrik væske som inneholder store mengder magnesium og spormineraler. Denne formen for magnesium absorberes svært godt, og er helt naturlig.

60 tbl.
Anbefalt daglig dosering: 1-2 tabletter daglig.

Shift Super Naturlig CSuperNaturlig-C er et 100% naturlig C-vitamin fra stikkelsbæret Amalika. Til å fremstille 2 kg konsentrert råvare av SuperNaturlig-C, foredles over ett tonn håndplukkede ferske stikkelsbær. De fleste C-vitaminene du finner på markedet i dag er fremstilt syntetisk og inneholder askorbinsyre. SuperNaturlig-C gir deg en helt naturlig næring, hvor du ikke bare får et konsentrert måltid med med C-vitaminer, men også andre nyttige antioksidanter og næringsstoffer.EU organet EFSA har gjennomgått en enorm mengde vitenskapelig dokumentasjon om vitamin-C, og har avgjort at følgende påstander er godt dokumentert:


 • bidrar til et normalt fungerende immunforsvar 
 • forebygger forkjølelse 
 • bidrar til et normalt fungerende nervesystem 
 • gir energi 
 • bidrar til å redusere tretthet og utmattelse 
 • bidrar til å øke opptaket av jern fra maten 
 • bidrar til å beskytte kroppens celler mot oksidativt stress 
 • bidrar til å vedlikeholde immunsystemet normale funksjoner under og etter intensiv fysisk trening. 

Pakken inneholder 120 tbl.


Anbefalt daglig dosering: Norske myndigheter anbefaler følgende inntak:
Barn, avhengig av alder, 20-50 mg/dag.
Voksne 75 mg/dag.
Gravide 85 mg/dag.
Ammende 100 mg/dag.


Når vi blir utsatt for angret av virus eller bakterier, jobber immunforsvaret ekstra hardt, og kroppens celler tappes for C-vitamin. I slike periode kan det være smart å ta en ekstra dose, gjerne to tabletter daglig.

Acai-Max


Açai-bær har i århundrer vært tilgjengelig for urbefolkningen i Sør-Amerika hvor den er høyt verdsatt som næringskilde. Nyere forskning gir oss svaret på hva det er som gjør disse bærene så spesielle, hvorfor de har fått status som det hotteste innen anti-aldring i USA og hvordan de bidrar til å forebygge livsstilssykdommer.
Açai-bær er små runde svart-lilla bær som høstes av den viltvoksende palmen Acaizeiro (lat. Euterpe oleracea). Denne palmen er en naturlig del av floraen i regnskogen i sentral- og Sør-Amerika. Hvert tre produserer 20-25 kg bær per år.

Flere studier viser at Açai-bærene har unike antioksidative egenskaper, både i forhold til potens og bredspektrethet, og at kombinasjonen av ”hurtigvirkende” og ”saktevirkende” antioksidanter er svært gunstig. Forskning viser videre at bare om lag 10 % av Açai-bærenes høye antioksidant-aktivitet kan forklares med innholdet av antocyaniner, noe som indikerer at det er andre polyfenoler som bidrar til størsteparten av den antioksidative aktiviteten.

SOLARAY

Spektro Multi-Vita-Min

100 kpsl / 250 kpsl
 • Komplett multivitamin og mineraltilskudd med urter og sporstoffer fra naturlige kilder, sammensatt ut fra kroppens biologiske behov.
 • Et komplett og balansert multitilskudd av essensielle vitaminer, mineraler, urter og sporstoffer som gir næring til alle kroppens funksjoner
 • Inneholder alle vannløselige og fettløselige vitaminer (unntatt vitamin K)
 • Inneholder mineraler organisk bundet for optimalt opptak og utnyttelse i kroppen
 • Inneholder konsentrat av sporstoffer
 • Inneholder mineralrike urter
 • Inneholder ikke sukker, gjær, soya, mais, gluten, laktose eller kunstige                                                                                                                                 tilsetningsstoffer. Vegetabilske kapsler


Anbefalt dosering: 1 kapsel daglig med mat eller vann

1 vegetabilsk kapsel inneholder:
Vitaminer:
Provitamin A, 1,5 mg naturlig betakaroten (tilsvarer vitamin A 750 mcg)
Vitamin D 2,5 mcg
Vitamin E 30 mg
Vitamin C (askorbinsyre m/nype og acerola) 60 mg
Vitamin B-1 (tiamin) 2,4 mg
Vitamin B-2 (riboflavin) 2,8 mg
Vitamin B-3 (niacin) 10 mg
Vitamin B-5 (pantotensyre) 4 mg
Vitamin B-6 (pyridoksin) 3,3 mg
Vitamin B-8 (biotin) 50 mcg
Vitamin B-9 (folsyre) 200 mcg
Vitamin B-12 (kobalamin) 9 mcg

Mineraler:
Kalsium (østersskall / karbonat, sitrat) 200 mg
Magnesium (oksid, sitrat) 75 mg
Sink (sitrat, glukonat, pikolinat) 4 mg
Mangan (sitrat) 1,6 mg
Kobber (sitrat) 0,5 mg
Krom 100% GTF (pikolinat) 60 mcg
Selen (L-selenometionin) 30 mcg


Mega-B-stress

 • Lett beroligende og avslappende B-vitamin kompleks med folsyre, vitamin C og magnesium. Godt for hud, hår og negler.
 • Viktig for hud, hår, negler, nervesystemet og stoffskiftet
 • Balansert kompleks av alle B-vitaminene i en base av naturris og urter
 • Anti-stress formula med C-vitamin og magnesium. Lett beroligende og avslappende. Hjelp til god nattesøvn
 • Inneholder folsyre som er viktig ved graviditet
 • Vegetabilske kapsler
 • Gjærfri

B-vitaminene inngår som kofaktorer i en rekke viktige enzymfunksjoner. De oppfyller denne oppgaven ved å virke på sirkulasjonen, fordøyelsen, musklene og nervesystemet. B-vitaminene er vannløselige og lagres derfor ikke i kroppen, med unntak av B-12 som deponeres i leveren. Dette betyr at B-vitaminene bør inntas daglig da de skilles ut med urin og svette. Idrettsutøvere spesielt bør være bevisste på å få i seg tilstrekkelig mengder av vitamin B. Folsyre er spesielt viktig under graviditetens første trimester. I naturen finnes B-vitaminene samlet og ikke enkeltvis. Solaray Mega-B-stress inneholder alle B-vitaminene sammen med C-vitamin og magnesium.

Anbefalt dosering: 1 kapsel daglig med mat eller vann. Kan med fordel inntas om kvelden.

1 kapsel inneholder:
B-1 (tiamin) 2,4 mg
B-2 (riboflavin) 2,8 mg
B-3 (niacinamid) 10 mg
B-5 (pantotensyre) 15 mg
B-6 (pyridoxin) 4,2 mg
B-8 (biotin) 225 mcg
B-9 (folsyre) 200 mcg
B-12 (kobalamin) 9 mcg
C-vitamin 100 mg
Magnesium 75 mg

Vitamin D

Naturlig vitamin D-3 som er viktig for en god benbygning og velfungerende immunforsvar, hjerte og kretsløp.

 • Viktig for normal bendannelse, gir økt bentetthet

 • Regulerer kalkbalansen i skjelett og tenner

 • Bidrar til å opprettholde et velfungerende immunforsvar

 • Godt for hjerte og kretsløp.

 • Spesielt viktig for eldre og for alle barn i vekst, anbefales alle spedbarn fra de er 4 uker gamle

 • Naturlig vitamin D-3 i flytende form fremstilt fra fiskeleverolje for optimalt opptak og virkning

 • Oppløst i solsikkeolje, velegnet for de som ikke tåler kokos- eller jordnøttolje

 • Kan oppbevares i romtemperatur


Vitamin D er fettløselig vitamin som skiller seg fra andre vitaminer ved at det også kan produseres i huden under påvirkning av sollys. Hovedoppgaven til vitamin D er å sørge for normal oppbygning av kroppens skjelett. I nært samspill med vitamin K styrer vitamin D omsetningen av kalsium og fosfor. Vitamin D er også viktig for et velfungerende immunforsvar og er godt for hjerte og kretsløp. Norske helsemyndigheter anbefaler at alle spedbarn blir gitt tilskudd av vitamin D fra de er 4 uker gamle. Vitamin D kan foreligge i flere former, best kjent er D-3 (kolekalsiferol) og D-2 (ergokalsiferol). Publiserte studier har imidlertid vist at vitamin D-2 er kun 30% så effektiv som vitamin D-3.


SelenViktig antioksidant som styrker immunforsvaret. Organisk bundet selen for optimalt opptak i kroppen.

 • Organisk mineraltilskudd

 • Inneholder selen bundet som L-selenomethionin, en selenform for optimalt opptak i kroppen

 • Gjærfritt selentilskudd

 • Vegetabilsk

Selen er et spormetall som har en nøkkelposisjon i omsetningen av oksygenforbindelser i kroppen. Selen styrker immunforsvaret og er en av de viktigste antioksidantene som en komponent av enzymet glutationperoksidase. Selen samarbeider med vitamin E for en bedre antioksidativ effekt. Solaray Selen foreligger som L-selenomethionin, en organisk selenform som anbefales for optimalt opptak. Hele Norden er et selenfattig område med små mengder av selen i jordsmonnet.


Anbefalt dosering: 1 tablett daglig med vann


Sink

Sink er immunforsvarets viktigste mineral. Organisk bundet sinktilskudd med gresskarkjerner for optimalt opptak og virkning.

 • Organisk mineraltilskudd

 • Inneholder sink bundet til de organiske syrene glukonsyre og sitronsyre. To ulike organiske mineralsalter sammensatt for å oppnå optimalt opptak og utnyttelse av mineralet

 • Sink er nødvendig for produksjonen av viktige hormoner

 • Sink er en kraftig antioksidant
 • Viktig for hud og hår

 • Inneholder gresskarkjerner, en god kilde til sink

 • Vegetabilsk


Sink inngår i mer enn 200 av kroppens enzymer og er immunforsvarets viktigste mineral. Under svangerskap og amming økes behovet for sink. Tilskudd av sink er spesielt viktig for vegetarianere da sink ikke opptas så lett fra planter. Gresskarkjerner er en god kilde til fytosteroler (plantesteroler), karotenoider og mineraler, blant annet sink.

Krom


Treverdig organisk bundet kromtilskudd som demper søtbehov og stabiliserer blodsukkernivået.

 • GTF - Biologisk aktivt – Treverdig organisk bundet krom

 • Krom organisk bundet til pikolinsyre for best mulig opptak i kroppen

 • Coenzym for insulin

 • Krom bidrar til bedre sukkertoleranse

 • Krom demper søtbehov

 • Gjærfri

 • Vegetabilsk


Krom er et essensielt mineral som er nødvendig for at insulin skal kunne utøve sin normale virkning. Krom inngår som en viktig del av en spesiell glukosetoleransefaktor (GTF). På denne måten er krom med og forsterker insulinets virkning på fett- og sukkerstoffskiftet og demper søtbehov. Kroppen skiller ut mer krom via urinen ved mosjon, stress og når man spiser søtsaker. Ulike forsøk tyder på at tilføre kroppen krom kan stabilisere blodsukkernivået.


Betakaroten Kompleks

Betakarotenkompleks for en jevnere og dypere brunfarge og en god kilde til vitamin A.

 • Naturlig og bredspektret karotenoidkompleks

 • Inneholder betakaroten, alfakaroten, kryptoxanthin, zeaxanthin og lutein

 • I en base av urter og olivenolje (kaldpresset jomfruolje) for optimalt opptak av betakaroten

 • God kilde til vitamin A. Betakaroten (Provitamin A) omdannes til vitamin A i kroppen når det behøves

 • Viktig for huden, slimhinner, øynene og immunforsvaret

 • Beskytter mot solforbrenning


Karotenoider er fargestoffer som finnes i grønne, gule, oransje og røde plantedeler. Det er i dag påvist over 500 karotenoider hvorav kun 40-50 synes å ha vitamin A-aktivitet. Betakaroten er det mest kjente og virksomme av karotenoidene, som i organismen (tarm og lever) kan omdannes til vitamin A. Betakaroten er fettoppløselig og lagres blant annet i hudceller, hvor det har betydning for pigmentdannelsen. Naturlig betakaroten kan beskytte mot ultrafiolette stråler.