SKIN~LINE 

 Medisinsk hudpleie og ernæringsterapi

Solbeskyttelse

SPF står for Sun Protection Factor (solfaktor). SPF angir kun UVB-beskyttelse og sier ingenting om det er UVA-beskyttelse tilstede.

SPF fastsettes ved å måle hvor lang tid det tar før huden blir brent med faktor, sammenliknet med uten faktor. Det er også viktig at kremen inneholder UVA-filtre, fordi det forebygger rynker og aldring av huden. Det finnes ingen felles måleenhet for UVA-beskyttelse slik som for UVB. 

UV-stråling er ikke forbeholdt pent vær! Strålingen når bakkenivå også når det er skyer. Du utsettes for mer stråling dersom du oppholder deg i vannet eller i snøen på grunn av at strålene reflekteres tilbake fra omgivelsene. Beskytt deg derfor ekstra godt i slike omgivelser, uansett vær! 

Bruk nok solkrem! Beregne en håndfull krem for hele kroppen. Smører du for tynt, er beskyttelseseffekten lavere enn oppgitt. 
Enkelte medisiner og ingredienser i produkter gjør huden mer lysfølsom. Sjekk med legen din og les på pakken om du benytter medisiner. Husk å smøre hele kroppen med solfaktor og glem ikke fotsålene dersom du går uten sko. Husk ørene og nakken, hodebunnen og leppene. Og hvem har vel ikke fått ildrøde striper i kanten av bikinien eller badeshortsen? Smør deg ofte, og alltid etter bading og håndkletørking, eller om du svetter mye. 

Lys og vinterblek hud blir lettest brent og trenger gradvis tilvenning til solen. Sjokksoling gir solbrenthet og flassing og kan også gi soleksem. Og visste du at 90 % av aldringsprosessen skyldes sollys? Overdreven soling over tid gir tørr, rynket og læraktig hud, og ikke minst øker sjansen for alle typer av hudkreft. Generelt er lys hud mer ømfintlig enn mørk hud da lys hud har mindre egenbeskyttelse, men absolutt alle bør bruke solkrem! 

GLO THERAPEUTICS

Glo Therapeutics Oil Free SPF 40

Gir bredspektret beskyttelse for solens skadelige stråler.
Tilfører samtidig pleie og er full av antioksidanter.
Anbefales for: Alle hudtyper.
Aktive Ingredienser:
Phantenol (D-) – hjelper til å øke nivået av hyaluronsyre i huden og bidrar til å stabilisere fuktigheten. Øker motstandsdyktigheten i huden. Forbedrer hudens evne til å ta opp oksygen og hjelper til å stabilisere produksjonen av sebum til et normalt nivå. Huden tåler solens stråler bedre, og huden forblir myk, fuktet og glatt.
Sodium Hyaluronate (L-) – Kan holde på 1000 ganger sin egen vekt av vann. Motvirker trasepidermalt fuktighetstap og beskytter mot frie radikaler.
7,5% Octinoxate :UV-beskyttelse
2,5% Octisalate: UVB absorberende solbeskytter
Tocopherol (D-apha-) (Vitamin E) – En antioksidant som har anti-innflammatoriske egenskaper og stimulerer immunsystemet til å beskytte huden mot ytre stressfaktorer.
7,5% Zinc Oxide: fysisk solbeskyttelse med pleiende egenskaper.
Bruk: Påføres huden daglig og før soleksponering. Påfør hver 2-3 time for å opprettholde beskyttelsen.


SPF 40 Facial Moisturizer


Denne kremen har en to-i-en effekt. Den gir bredspektret solbeskyttelse, og inneholder fuktighetsgivere og peptider som gir anti-aging fordeler.

Anbefales for: Alle hudtyper.

Aktive Ingredienser:
• 5 % Zinc Oxide – Fysisk solfilter med bredspektret UVA og UVB beskyttelse med pleiende egenskaper.
• Matrixyl (Palmitoyl Pentapeptide-3) – Et peptid som er en fettsyre blandet med amino syrer som er med på å øke kollagen og hyaluronsyre syntesen i huden.
• 7,5 % Titanium Dioxide – Fysisk solfilter.
• Jojoba Oil – En god fuktighetsgivende ingrediens som stabiliserer oljeproduksjonen i huden. Tas lett opp i huden, skaper en barriere og er eksepsjonelt stabil.

Moisturizing Tint SPF 30+ 


  Lett og oljefri formula som forhindrer utrørring og tørrhet. Bredspektret UVA og UVB beskyttelse med et hint av farge for å jevne ut hudtonen.

Anbefales for: Alle hudtyper.

Kommer i fargene fair, light, medium og dark.

Aktive Ingredienser:
5.0% Octisalate – UVB absorberende solbeskyttelse.
7.5% Octinoxate – Absorberer UVB stråler og beskytter mot skader på DNA.  3.0% Avobenzone – En solbeskyttelse som beskytter mot UVA, forhindrer aldring og hudkreft.
4.0% Oxybenzone – En solbeskyttende ingrediens som absorberer UVB og kortbølget UVA stråler.
Isoeicosane – Oljefri emollient som gir en myk tekstur på huden.
Dimethicone – Fuktgivende og beskytter huden.
Iron Oxide – Naturlig farge som gir en let dekkevne på huden.

Bruk: Påføres huden daglig og før soleksponering. Påfør hver 2-3 time for å opprettholde beskyttelsen, samt alltid etter bading.

SKINTECH 

Melablock-HSP 

-SPF 30 og 50 beskytter mot både UVA og UVB- stråling og absorberer strålene før de når hudens keratinocytter
- Serien aktiverer den naturlige prosessen i huden som har til hensikt å produsere proteinet som beskytter huden mot varmesjokk (Heat Shock Proteins) (HSP)
- Fin for sart og sensitiv hud
- Inneholder vitamin E, som beskytter huden mot frie radikaler og som virker helende og demper rødhet
- Lett og behagelig konsistens


GALDERMA

Actinica® Lotion 


Actinica® Lotion er et høyeffektivt medisinteknisk produkt som beskytter mot et bredt spektrum av UV-stråler, dvs. både UVB (SPF50+)- og UVA-stråling. Produktet er utviklet spesielt for personer som har økt risiko for å utvikle non-melanom hudkreft ved eksponering for UV-stråler.

  • Actinica Lotion er det første og eneste medisintekniske produktet som i en klinisk studie har vist seg å ha effekt på ulike former for ikke-melanom hudkreft hos personer med nedsatt immunforsvar. Med jevnlig bruk av Actinica Lotion i to år, viste studien:
    • 53 % reduksjon av aktiniske keratoser
    • ingen ny utvikling av invasiv plateepitelkreft
  • Actinica Lotion inneholder en kombinasjon av moderne, fotostabile UV-filtre som dekker et bredt UV-spekter og absorberer, reflekterer og sprer UV-strålingen. Det gir en høyeffektiv beskyttelse mot både UVB- og UVA-stråling. Actinica Lotion er testet i henhold til de europeiske kravene for solbeskyttelse: dens UVB- og UVA-beskyttelse oppfyller de høyeste kravene, "svært høy UV-beskyttelse".
  • Actinica Lotion har gode fuktighetsgivende egenskaper, inneholder ingen parfyme og kan brukes av alle, uansett hudtype.
  • Enkel og praktisk påføring. Actinica Lotion kommer i en doseringspumpe som lar deg dosere nøyaktig riktig mengde Actinica Lotion på forskjellige hudområder ifølge doseringsskjemaet slik at du kan være sikker på at du bruker nok lotion for å beskytte huden.